LUHAN Wifeu


“don't give up on your dreams and keep working towards it.” – Luhan

KAWAN Lagi Ke Kalau Macam Ni?
Tuesday, 20 November 2012 | 20:14 | 0 comments

Photos from posts -Google+

Ahnyonghaseyo~ benar kata org, kita memerlukan kwn utk menyerikan hari2 kita. kwn ibarat pelakon sampingan dlm drama harian kita. tanpa mrk, Girang rasa hari2 kita akan sepi dan membosankan. agree? apa prasaan korg klau kwn korg 2 buat something yg korg x suke kpd korg? pasti rasa mcm fedap je kan? ya~ sama la kita.

Girang bukannya nk amik kesah sgt pon psl ni. sbb Girang tahu sape Girang kat mrk. tp sbg manusia yg punya hati dan perasaan, ada la perasaan kecewa dgn perbuatan dorg. jauh skali nk meluahkan tp just nk bgtahu je. klau la salah sorg my fren ada terbaca ni, mohon terasa ok!

satu mlm 2, dlm kul 11.30 mlm, Girang dpt satu call dr my fren. terkejut juga masa tu sbb my fren telefon Girang. padahal sblom ni x de pula nk call. Girang masa tu siap2 nk tido. rasa mls gak nk angkat tp bila tgk kt skrin telfon tertera nama dia, Girang un angkat. x se-mena2 dgn suara yg agak kuat and bising, dia ajak Girang men futsal kul 1 pg mlm tu juga. Girang terkejut la. x de alu2-an trus straight to the point.

Girang x sempat ckp apa2 lg dia un ckp "ala~ kau ni mana bole kluar mlm. mesti mak kau x bg kuar punya. kau nk main x?" pastu berderau suara org ketawa kt belakang. Girang tahu, yg gelak 2 my fren juga. x sempat nk ckp apa2 dia dh ckp mcm 2. rasa mcm diperbodoh je. jd bahan tawa dorg. x pasal2 pula. terasa ati gak masa 2. Girang un senyap kejap. pastu dia ckp lg "kau nk x? bole la sbb team aku x cukup org. kau reti men kan? bole la" lepas 2, bunyi org ketawa makin kuat. bila dgr dia ckp masa 2, Girang rasa nk baling je telfon. klau face 2 face masa tu, rasanya dh lama kena tampar kt aku. Girang un ckp x nk. trus tutup telfon.

kau tahu kan aku x suke men futsal tp still ajak aku! pastu marah2 kt aku sbb aku x join! pastu gelak kan aku! sebenarnya apa motif kau? shitt!

Lights on the way


sedih la mcm ni. Girang bukannya x nk men, tp tgk la jam dh pukul brapa. lgpun dh ngatuk sgt. ari 2 dh men pun futsal dgn dorg, apa yg jd, Girang jd anak patung je dlm gelanggang tu. dorg x pass pun bola kt Girang. x kan nk benda ni berlaku lg kot. cukup la sekali aku diperbodohkan. ari 2 Girang x tolak ajakan dorg sbb profesional dgn dorg. walaupun x suke, tp Girang tetap main gk utk dorg.

bila Girang luahkan perkara ni kt salah sorg dr mrk td, dia ckp bukan nk men futsal pun. just nk jumpa member lama. nk propa la tu. dh 2 knp mlm 2 korg ckp kt aku nk men futsal? dh tau aku x minat, tp still gak buat mcm ni. saje nk kena kan aku! pastu x bole ke ckp btol2 nk jumpa ke apa!

aku mengaku yg aku bukan kwn yg perfect utk korg. aku ni rubbish dan menjd pilihan terakhir korg klau ada sape2 x bole join sesuatu program tu! kau ingt aku ni apa? boneka ke? masa susa cari la aku dgn mulut manis kau, klau senang, haram pun nk tnya khabar. nk mcj pun jauh skali. aku dh lama pendam sume ni. aku join sesuatu program korg bukan nk hadap sgt pun dgn korg. tp atas ajakan org dan dasar persahabatan. so aku pegi la. pegi pun x de apa nk bualkan dgn aku sbb aku ni org yg x de apa yg menarik. aku jd tunggul je dgr korg duk borak2.

20423_529877283692018_718919698_n_large


pastu ckp la kt aku yg aku ni x kwn dgn dorg sbb dorg sume bukan hotstuff. nasib baik la aku ada kwn dgn budak2 hotstuff. bole gak merasa erti kwn tu. aku klau bab2 berkwn memang setiakwn. x mkn kwn jauh skali nk tikam blakang. aku tahu kehadiran aku dlm kelompok korg x bawa erti apa2. ada aku x pe, x de aku pun x pe. so, aku dh mls nk dgr mulut manis korg lg. lantak korg la nk ckp aku ni apa. aku x kesah sbb kwn aku pun bukan korg je. x mati la aku klau x de korg. slama ni pun bole je aku hidup without korg.

tp korg kena ingt, sblom korg kenal kwn korg skrg ni, korg kenal aku dulu. aku la yg jd kwn korg masa lampau tu. seriusly aku ckp, aku terasa hati dgn korg. walaupun aku senyum depan korg, tp dalaman aku trasa dgn perbuatan korg tu. kwn memang byk, tp sahabat sejati hanya ada 1. kwn utk bergembira juga byk, tp kwn yg nk pinjam bahu dia semasa kita sedih memang x ramai. gembira la skrg sblom dtgnya duka. aku bukan sentap sbb x ajak aku pegi mana2, tp terasa ati dgn lyanan korg dekat aku. hope suatu ari 6ti kau bole tgk kebaikan yg tlah aku beri dekat korg selama ni. tc frens. bye~

http://2.bp.blogspot.com/-lNAELaGmhrU/TuM3s5ZVGUI/AAAAAAAAAnM/k8hBleaY2z8/s1600/love-horz.jpg